• Delia si Stefan

Manastirea Sinaia-Biserica Veche

Atunci cand ne gandim la Manastirea Sinaia, multi dintre noi avem in gand imaginea bisericii impunatoare, cu stil arhitectural unic si complex (construita in 1842-1846) de prea putine ori insa gandindu-ne la prima biserica construita in aceasta asezare. "Biserica Veche" dateaza din anul 1695 si a fost construita de Mihail Cantacuzino, fratele domnitorului de la acea vreme.


Construirea bisericii are la baza viziunea unui calugar materializata prin dorinta Marelui Spatar Cantacuzino ce isi dorea sa zideasca, in semn de multumire lui Dumnezeu, o biserica asemanatoarea celei de pe Muntele Sinai.


Pentru ca in acele timpuri, locul actualei manastiri era un spatiu "pustiit" si greu accesibil, lucrarile au fost realizate cu dificultate si au durat 5 ani (1690-1695) iar forma constructiei finale a fost de tipul unei cetati cu ziduri de aparare.Tot in cadrul vechilor ziduri se gaseste astazi cavoul lui Take Ionescu, prim-ministru in timpul Primului Razboi Mondial si care a avut un rol important in unirea Tarilor Romane, imediat dupa razboi.13 views0 comments

Recent Posts

See All